Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×

Merak bewaart en beheert uw papieren documenten en films in optimale omstandigheden.

Uw papierberg groeit razendsnel aan om tal van juridische en praktische redenen. Ook de digitale informatiesnelweg doet het aantal opgeslagen gegevens exponentieel toenemen. Door uw gegevens extern op te slaan bij Merak behoudt u uw grip op uw archief. U bent zeker dat uw documenten in de beste omstandigheden worden bewaard. En met de handige inventaris van Merak wordt uw archief een gebruiksvriendelijk werkinstrument.

Archiefbewaring

Merak bewaart uw gegevens in de geschikte omgeving.

De Merak-archiefruimtes zijn volledig stofvrij. Krachtige filters verwijderen stofdeeltjes tot een halve micron en neutraliseren alle schadelijke moleculen. De temperatuur in de archiefruimtes staat onder permanent toezicht en wordt continu binnen de normen gehouden. De luchtvochtigheid wordt beheerd door intelligente luchtconditioneringssystemen die de ideale vochtigheidsgraad aanhouden.

Het ultravioletarme kunstlicht vervangt het daglicht, dat volledig wordt geweerd. Dit voorkomt oxidatie en vergeling van de papier- en kartonvezels van de archiefdozen.

De continue stroomvoorziening wordt gegarandeerd door de eigen noodstroomgeneratoren voor elke ruimte. Om veiligheidredenen zijn deze bovendien in een apart gebouw geplaatst.

De brandveiligheid wordt gegarandeerd door maar liefst twee branddetectorsystemen per archiefruimte. Pas wanneer ze beiden alarm slaan, doet een sectionaal sprinklersysteem aan zeer gerichte brandbestrijding. En het bluswater wordt onmiddellijk afgevoerd via de metalen roosters in de vloer.

Merak biedt de juiste uitrusting.

Speciale archiefdozen:
De unieke Merak-archiefdozen zijn gemaakt van waterafstotend materiaal, worden veelvoudig behandeld en hebben een uiterst lange levensduur. Bij elke levering wordt een kwaliteitscontrole uitgevoerd door gespecialiseerde laboratoria. Dankzij de vier verschillende afmetingen zijn de archiefdozen bovendien handig voor op uw kantoor.

Anoniem barcodesysteem:
De Merak-archiefdozen zijn anoniem. Er is geen enkele vermelding van firmanaam, afdeling of inhoud. Uw archief is enkel identificeerbaar door de unieke barcode, die ook elke beweging registreert.

Documenten bewaren
Archiefbewaring bij Merak

Bij Merak geniet u van een totale dienstverlening.

Professionele medewerkers:
Alle Merak-medewerkers beschikken over een ruime expertise en worden continu bijgeschoold. Alle operationele leidinggevenden zijn in het bezit van een attest en volgen een training in een instituut voor brandpreventie. De goede werkverdeling garandeert steeds voldoende vakmensen voor kortstondige, belangrijke handelingen bij uw archiefbeheer.

Discretie gegarandeerd:
Geen enkele medewerker bij Merak heeft alle sleutels in handen om de inhoud van een archiefdoos op te vragen én ze vervolgens op te sporen. Bovendien is de toegang tot de Merak-faciliteiten strikt beperkt.

Eigen koerierdienst:
Uw documenten en archieven worden door Meraks eigen koerierdienst geleverd. Waar en wanneer u dit verlangt. 7 dagen op 7, 24uur op 24. Zo verzekeren we ook in noodsituaties een maximale continuïteit.

Intuïtieve software:
Met de intuïtieve Merak Inventory Online applicatie krijgt u permanent een overzicht van de status van uw archief. Zo vindt u alles heel eenvoudig en snel terug. U kan zelf opdrachten doorsturen en gegevens toevoegen en/of wijzigen.

Business Process Outsourcing:
Merak-archiefexperten helpen u ook om de efficiëntie van uw informatiestroom te verhogen. Met een gedetailleerde analyse en een gebruiksklaar plan van aanpak presenteert Merak een besparing voor uw bedrijf en meer werkcomfort voor uw werknemers.

Onbeperkte capaciteit Onbeperkte capaciteit

Snelle en efficiënte raadpleging Snelle en efficiënte raadpleging

Optimale bewaaromstandigheden Optimale bewaaromstandigheden

Discretie gegarandeerd Discretie gegarandeerd

Betaal enkel uw gebruik Betaal enkel uw gebruik

Merak Informatiemanagement Copyright 2023 Merak NL BV, alle rechten voorbehouden. Informeer naar onze voorwaarden.