Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×

Yusen: de laatste verdedigingslijn

“Back-uptapes zijn onze ‘last line of defence’“

Wilfried Van der Elst managet het Local IT Support Team Belgium bij Yusen Logistics. Deze IT-expert heeft vijfentwintig jaar ervaring. Samen met zijn medewerkers beveiligt hij de gegevens van het datacenter in Melsele tegen elke bedreiging. En dat is nodig, want het gaat om de verzamelde informatie van veertien Yusen-filialen in West-Europa.

Wilfried Van der Elst - Yusen Logistics

Yusen Logistics doet de logistiek voor grote en kleine bedrijven. Via de lucht, over water en langs de weg brengt het producten van de ene plek naar de andere. Met eventueel een tussenstop en een tijdelijke opslag in een warehouse. Daar herverpakken medewerkers de bulkvrachten in aparte parcels. En sturen ze die verder naar hun eindbestemming.

Merak = ultieme garantie

Wilfried Van der Elst: “Alle activiteiten worden aangestuurd vanop één centrale server die alle data bevat over de stock, de magazijnlocaties, de orders, etc. Crasht die server, dan staan 1000 medewerkers in onze magazijnen met hun vingers te draaien. Om dat te voorkomen, vertrouwt Yusen Logistics onder andere op Merak. De off line en off site back-ups zijn de ultieme garantie voor onze bedrijfsactiviteit, dat die belangrijke data veilig opgeslagen en indien nodig heroplaadbaar is.”

De meerwaarde van tape

“Uiteraard zal er in eerste instantie bij problemen teruggevallen worden op de aanwezige On line backups of andere high availability systemen. De meeste high availability systemen zijn echter gebaseerd op disk mirroring of disk replicatie, en dat is ook net hun zwakke punt. Als je per ongeluk een bestand wist op één server, dan gaat het ook verloren op de reserve-server. Voorgoed verloren? Neen, niet als je beschikt over een recente backup: daarin vind je de bewuste file toch nog terug.”

Maar wat gedaan als zowel je productie omgeving, je reserve omgeving en je On Line backup systeem in één klap onbruikbaar is geworden, een typische situatie bij brand in je data- center. “Inderdaad, terug naar de oude vertrouwde tapes op voorwaarde dat deze veilig én Off site beschikbaar zijn en daar hebben wij dan Merak voor aangesproken.”

Dagelijks gewisseld

“Dagelijks komt de Merak-koerier onze tapes wisselen. Tegelijk brengt hij de tapes van twee dagen ervoor opnieuw mee. Kwestie van ervaring: als je een bestand moet recupereren, is het vaak niet de meest recente versie. Maar net die van één stapje terug. Vandaar die specifieke werkwijze. En voor de koerier betekent dat niet meer of minder werk: een koffertje is een koffertje.”

Volste vertrouwen

“Dat je back-ups het best off site bewaart, weten we al lang. Tot zes jaar geleden was er een van onze medewerkers verantwoordelijk voor die tapes. Concreet? Hij legde ze ’s avonds in de autokoffer. Maar … dat was na- tuurlijk niet ideaal. Alleen al vanwege de extreme temperatuursverschillen. Laat staan de inbraakrisico’s. Daarom zijn we nu héél tevreden met de veilige aanpak die Merak biedt.”

Yusen Logistics - Tapes

Publicatiedatum: 06-2013

Ontdek wat Merak voor uw bedrijf kan doen

Merak Informatiemanagement Copyright 2023 Merak NL BV, alle rechten voorbehouden. Informeer naar onze voorwaarden.