Je gebruikt een oude browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×

"De impact van electromagnetische pulsen"

Bron: Merak

Alle bedrijfskritische informatie is veilig bij merak


Hoe kwetsbaar is uw informatie? Of het nu gaat om zonnestormen of e-bommen, beide fenomenen vormen een reëel gevaar voor onze moderne maatschappij. De extreem krachtige elektromagnetische pulsen die ze teweegbrengen, zorgen voor enorme energie-ontladingen en vormen zo een vernietigend gevaar voor het wereldwijde stroomnet, en voor alles wat aan dat net is gelinkt. Dus ja, ook uw digitale bedrijfsdocumenten worden bedreigd. Geen nood! Wie een beroep doet op specialist Merak voor het bewaren van zijn magnetische datadragers kan alvast op beide oren slapen.

Zonne-uitbarstingen of zonnestormen, de ene al wat heviger dan de andere, zijn een eeuwenoud natuurlijk fenomeen. Het Amerikaanse NASA verwacht, volgens The Telegraph, zo een zware zonnestorm in 2013. Nog veel meer dan vroeger is de huidige samenleving, met haar hoge mate van technologische ontwikkeling op alle vlakken, erg kwetsbaar voor de impact van elektromagnetische pulsen die dergelijke stormen veroorzaken. Het gevaar komt echter niet alleen uit die hoek. Elektromagnetische pulsen kunnen vandaag de dag ook door menselijke interventies worden opgewekt, en dan met name door de ontwikkeling van de e-bom. E-bommen zijn een bijzonder doeltreffend wapen in handen van grootmachten, bij de zogenaamde information Warfare. Recent voorbeeld is de ontwikkeling door Boeing van een anti-elektronica raket, die via krachtige microgolfstralen alle elektronica uitchakelt maar geen bijkomende menselijke schade aanricht. Dat laatste is uiteraard relatief, want de uitschakeling van elektronische en digitale netwerken zal zonder twijfel resulteren in een complete ontregeling van onze economische en samenlevingsprocessen.

Externe offline back-up: de beste back-up!
Merak laat niets aan het toeval over en beschermt uw vertrouwelijke en bedrijfskritische informatie tegen elektromagnetische aanvallen, ook wanneer die zich op kwetsbare magnetische dragers bevindt. De investering in de bouw van een e-bunker heeft geloond. In deze grote, ondergrondse kluis bewaart Merak magnetische dragers en vitale documenten. De e-bunker is bestand tegen aanvallen met elektronische bommen, maar ook tegen fysieke 'aanvallen' zoals bijvoorbeeld een vuurzee en vliegtuiginslagen.

Bedrijven - groot én klein - die de continuïteit van hun organisatie ernstig nemen, zijn bij Merak aan het juiste adres. Het externe archief van Merak maakt onlosmakelijk deel uit van een optimaal georganiseerd risicobeheer in elke onderneming.

Andere berichten

Meer berichten
Merak Informatiemanagement Copyright 2023 Merak NL BV, alle rechten voorbehouden. Informeer naar onze voorwaarden.