Box@Home's nieuwe vrachtwagen met hydraulische kraan: een innovatieve stap

november 2023 - in Box@Home

Foto van onze vrachtwagen met hydraulische kraan

De hydraulische kraan op deze nieuwe Box@Home vrachtwagen is een technologisch hoogstandje dat het laden en lossen van zware vracht aanzienlijk vereenvoudigt.

In november 2022 namen wij bij Box@Home met trots onze nieuwste Mercedes- vrachtwagen in gebruik. Deze werd op maat gemaakt in samenwerking met Deom en is door zijn geavanceerde hydraulische kraan een waardevolle aanvulling op ons reeds uitgebreide wagenpark. De kraan, die speciaal is ontworpen en gebouwd om aan de unieke behoeften van onze werking te voldoen. Ze speelt een cruciale rol bij het efficiënt en veilig plaatsen van zware boxen en containers, zelfs op de meest ontoegankelijke locaties.

Toch werd onze vrachtwagen pas begin 2023 voor het eerst de baan opgestuurd. Dit omdat er eerst een lange trainingsperiode voor de chauffeurs nodig was en maakt dat de vrachtwagen pas enkele maanden na aanschaf actief gebruikt werd.

Onze nieuwe vrachtwagen plaatst een box van Box@Home in het magazijn

De voordelen van de hydraulische kraan

De hydraulische kraan op onze Box@Home vrachtwagen is een technologisch hoogstandje dat het laden en lossen van zware vracht aanzienlijk vereenvoudigt. Enkele voordelen op een rijtje:

1. Maakt moeilijk toegankelijke plaatsen bereikbaar

De kraan kan tot maar liefst 13,9 meter ver reiken, afhankelijk van het gewicht van de lading. Dat betekent dat we nu in staat zijn om vracht te leveren op plaatsen die voorheen ontoegankelijk waren.

Onze nieuwe vrachtwagen bij Batibouw

2. Ruimtebesparing

De hydraulische kraan vereist slechts 5 vierkante meter vrije hoogte om een box te plaatsen. Hierdoor kunnen zware goederen nauwkeurig worden geplaatst, zelfs op beperkte locaties.

3. Automatisch veiligheidssysteem en eenvoudige bediening

De veiligheid van zowel de lading als de bedieners staat voorop. De kraan is uitgerust met een geavanceerd veiligheidssysteem dat automatisch stopt als het gewicht te zwaar wordt. Dit voorkomt kantelen van de vrachtwagen en minimaliseert het risico op ongevallen. Om de hydraulische kraan te bedienen, is een speciaal certificaat vereist. Deze certificering zorgt ervoor dat alleen bekwame en getrainde operators de kraan bedienen, wat bijdraagt aan de algemene veiligheid.

De kraan kan met gemak door slechts één persoon worden bediend, wat de operationele efficiëntie verder vergroot. Een extra voordeel is ook dat ze op 360 graden kan draaien, wat een meerwaarde geeft bij het manipuleren van de containers op beperkte hoogtes.

Een stap voorwaarts voor Box@Home

De toevoeging van deze kraan markeert een belangrijke stap voor ons. Zo kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn, zelfs in de meest uitdagende omgevingen. De investering in veiligheid en technologie toont de toewijding van Box@Home aan zowel hun medewerkers als klanten en daar kunnen we natuurlijk alleen maar trots om zijn.

Een box van Box@Home op de vrachtwagen in Brussel

Hulp nodig bij uw aanvraag?

Advies en vaak gestelde vragen
Contacteer onze experts

+31 (0)75-631 11 39

Bereikbaar ma-vr 08u30 tot 17u00

Klantendienst